- Nokas-vektere glemte 30 kilo penger utendørs

Ambulansesjåfør oppdaget forlatt pengekasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til fredag forhindret den observante ambulansesjåføren Per Johan Tøsse det som kunne blitt tidenes letteste bankbrekk for mer uærlige sjeler. Da han og en kollega kjørte forbi Sparebanken Møres filial i Molde på vei til sykehuset uten pasient, oppdaget de et stort plombert skrin på trappa til banken, skriver Avisa Romsdal

- Vi trodde nesten ikke våre egne øyne! Ei kasse fullt av penger. Det er det rareste jeg har opplevd. Jeg måtte ta i for å løfte den. Først ristet jeg litt på boksen, og hørte klirringa av mynter. Kassen var i hvert fall 30 kilo, forteller Tøsse til avisa.

Den plomberte metallboksen ble overlevert politiet, og finnerne vet ikke hvor mye penger som lå i kassen.

Ifølge Avisa Romsdal er det Nokas i Trondheim som har ansvaret for pengetransport til og fra den aktuelle bankfilialen. En sannsynlig forklaring er derfor at det er en ansatt fra Nokas, som forøvrig har slagordet «Vi kan kontanthåndtering», eller en av selskapets vektere som har glemt pengene lett synlig i en av Moldes travleste gater.

Verken Alf Otto Moslett ved Nokas i Trondheim eller bankens sikkerhetssjef Øystein Grønmyr ville i ettermiddag uttale seg til Avisa Romsdal, men Nokas bekrefter at de er kjent med episoden.

- Vi jobber med saken, og har ingen kommentarer i dag, uttalte Moslett.

Ambulansefolkene som fant pengene har så langt ikke fått noen takk fra verken banken eller Nokas.

<B>SÅR TVIL OM SLAGORDETS HOLDBARHET:</B> Nokas setter sin ære inn på å håndtere bankenes penger på forsvarlig vis.