- Nokas-vektere glemte 30 kilo penger utendørs

Ambulansesjåfør oppdaget forlatt pengekasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Natt til fredag forhindret den observante ambulansesjåføren Per Johan Tøsse det som kunne blitt tidenes letteste bankbrekk for mer uærlige sjeler. Da han og en kollega kjørte forbi Sparebanken Møres filial i Molde på vei til sykehuset uten pasient, oppdaget de et stort plombert skrin på trappa til banken, skriver Avisa Romsdal

- Vi trodde nesten ikke våre egne øyne! Ei kasse fullt av penger. Det er det rareste jeg har opplevd. Jeg måtte ta i for å løfte den. Først ristet jeg litt på boksen, og hørte klirringa av mynter. Kassen var i hvert fall 30 kilo, forteller Tøsse til avisa.

Den plomberte metallboksen ble overlevert politiet, og finnerne vet ikke hvor mye penger som lå i kassen.

Ifølge Avisa Romsdal er det Nokas i Trondheim som har ansvaret for pengetransport til og fra den aktuelle bankfilialen. En sannsynlig forklaring er derfor at det er en ansatt fra Nokas, som forøvrig har slagordet «Vi kan kontanthåndtering», eller en av selskapets vektere som har glemt pengene lett synlig i en av Moldes travleste gater.

Verken Alf Otto Moslett ved Nokas i Trondheim eller bankens sikkerhetssjef Øystein Grønmyr ville i ettermiddag uttale seg til Avisa Romsdal, men Nokas bekrefter at de er kjent med episoden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer