Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NOKAS-vitne knuste Rolex

Kronvitnet (56) mot Metkel Betew er forbanna på advokat Marius Dietrichson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Metkel Betews forsvarer gikk i ettermiddag til angrep på pølsemakerens troverdighet. Dietrichson kom med gjentatte spørsmål og hentydninger til svart økonomi.

- Du har ikke noe med min private økonomi å gjøre. Spør meg om Nokas-saken i stedet, svarte 56-åringen gang på gang.

Oslomannen hevder at Metkel Betew tilsto NOKAS-ranet, og seinere sendte en mann på døra hans med deler av ransutbyttet. Dietrichson antydet i dag at disse pengene kan ha kommet fra et annet kriminelt miljø, som vitnet ikke vil snakke om.

Derfor hamret Dietrichson løs på 56-åringens transaksjoner de siste 6-7 åra. Han spurte hvordan vitnets konto kunne stige med nesten èn million kroner på ett år og hvordan pølsemakeren hadde råd til dyre kjøp av biler og gull mot kontant betaling.

Da mannen ble spurt om ei Rolex-klokke verdt 120 000 kroner, svarte han slik:

- Du har veldig dårlig kommunikasjon med klienten din. Den klokka er Metkels. Han kom hjem til meg med den i 2003. Forrige gang i retten, da du smørte meg utover avisene, gikk jeg hjem, tok klokka med meg ut i vedskjulet og knuste den med øks. Da ble jeg i hvert fall kvitt det problemet, sa 56-åringen.

Han nevnte arv og oppsparte midler gjennom et langt yrkesliv som de viktigste kildene til disse kjøpene. Pølsemakeren hevdet han tjente mange penger mens han i en årrekke jobbet i oljebransjen. Utover det gikk han nødig i detaljer.

- Jeg diskuterer ikke min økonomi med deg. Du prøver hele tiden å sverte meg. Blir du aldri lei av den dritten? sa han irritert til advokat Dietrichson.

 SPURTE OM ROLEXKLOKKA: Metkel Betew (t.v) sin forsvarer Marius Dietrichson (t.h) satte spørsmålstegn ved vitnets Rolex-klokke til 120 000 kroner. Foto: ERLING HÆGELAND
SPURTE OM ROLEXKLOKKA: Metkel Betew (t.v) sin forsvarer Marius Dietrichson (t.h) satte spørsmålstegn ved vitnets Rolex-klokke til 120 000 kroner. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Statsadvokat Arild Dommersnes finner ingen grunn til å trekke vitnet i tvil.

- Han er blitt etterforsket av politiet tidligere. Det eneste de klarte å få på ham, er de pengene han er heleridømt for. Og politiet har ikke holdt sin hånd over ham, sier Dommersnes til dagbladet.no.

Metkel Betews advokat er av en annen oppfatning.

- Vitnet hevder at NOKAS-pengene kom fra Betew. Jeg er nødt til å undersøke om de kan ha et annet opphav enn han hevder, sier Dietrichson.

56-åringen fra Oslo er det viktigste vitnet mot Metkel Betew, som nekter skyld. Utspørringen av pølsemakeren fortsetter i tirsdag.

Hele Norges coronakart