Nokia ikke smarte nok

Men selger likevel hver tredje mobiltelefon i verden.

 SMARTERE KONKURRENTER:  Nokia N8 fra lanseringen i fjor høst. Men Nokia-sjefen er bekymret for at mange mobilkunder oppfatter konkurrentenes smarttelefoner som enda smartere. FOTO: MARKKU ULANDER, LEHTIKUVA/AFP/SCANPIX..
SMARTERE KONKURRENTER: Nokia N8 fra lanseringen i fjor høst. Men Nokia-sjefen er bekymret for at mange mobilkunder oppfatter konkurrentenes smarttelefoner som enda smartere. FOTO: MARKKU ULANDER, LEHTIKUVA/AFP/SCANPIX..Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den finske mobilgiganten Nokia hadde et overskudd på 1,3 milliarder euro  i siste kvartal 2010. Det var som ventet.

Men til tross for overskuddet som tilsvarer cirka 10, 4 milliarder kroner, svekker prognosene for selskapets framtid.. Aksjekursen falt torsdag med 5 prosent.

Selskapet er særlig blitt hengende etter når det gjelder utvikling og salg av såkalte smarte telefoner.

- På tide å forandre Nokias administrerende direktør Stephen Elop sa torsdag at det er på tide med forandringer.

- Kort sagt har industrien forandret seg. Nå er det på tide at Nokia forandrer seg raskere, sa Elop.

Nokias andel av verdensmarkedet for mobiltelefoner i 2010 sank til 32 prosent, mot 34 prosent i 2009.

Selskapet er likevel en overlegen nummer én i verden på mobiltelefoner og vil fortsette å være det.

Nokia solgte 123,7 millioner mobiltelefoner i 4. kvartal i fjor. Det var 3 prosent mindre enn samme kvartal i 2009, men 12 prosent opp sammenlignet med 3. kvartal.

(NTB-TT).

 FINSK PENGEBINGE:  Nokias hovedkvarter  i Espo i Finland. Mobiligiganten tjente over 10 milliarder kroner i siste kvartal 2010 og hver tredje solgte mobiltelefon i verden er fortsatt en Nokia. Men sjefen er bekymret over at Nokias smarttelefoner ikke helt henger med konkurrentene. FOTO: KIMMO BRANDT,  EPA/SCANPIX.
FINSK PENGEBINGE: Nokias hovedkvarter i Espo i Finland. Mobiligiganten tjente over 10 milliarder kroner i siste kvartal 2010 og hver tredje solgte mobiltelefon i verden er fortsatt en Nokia. Men sjefen er bekymret over at Nokias smarttelefoner ikke helt henger med konkurrentene. FOTO: KIMMO BRANDT, EPA/SCANPIX. Vis mer