<strong>ÅSTEDSUNDERSØKELSER:</strong> Kvinnen ble funnet død i leiligheten den 17. september. Ektemannen er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Kvinnen ble funnet død i leiligheten den 17. september. Ektemannen er siktet for drap. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Siktet for å ha drept kona:

Nøkkel kan bli sentralt bevis

- Vi mener den sier noe om hvem som har vært til stede, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etterforskning mot slutten i saken hvor en mann i 20-åra er siktet for å ha drept sin kone og tent på leiligheten deres i Egersund 17. september. Det opplyser politiadvokat Fredrik Soma til Dagbladet. Onsdag ble mannen i Jæren tingrett begjært varetektsfengslet i fire nye uker.

- Saken etterforskes fremdeles som drap, og den teorien er styrket gjennom etterforskningen, hovedsakelig på grunn av obduksjonen. Jeg vil ikke gå inn på om vi mener å ha funnet noe motiv. Obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken er hodeskader, og vi mener skadene og hendelsesforløpet ikke er forenelig med et uhell eller en ulykke, sier Soma.

Politiadvokaten ønsker ikke å gå inn på hva politiet mener skadene stammer fra, men forteller at det kun gjenstår noen få avhør og tekniske undersøkelser. Tidligere har det kommet fram detaljer om funnene på åstedet.

Husnøkkel og tennvæske

Blant annet skal den siktede ektemannen i sin forklaring ha sagt at de kun hadde én nøkkel til boligen. Denne skal ha blitt funnet på innsiden av leiligheten etter brannen.

- Vi har ingen grunn til å tro at det var andre involverte. Nøkkelen mener vi sier noe om hvem som har vært til stede, og vi har ingen opplysninger om at andre enn avdøde og siktede var i leiligheten, sier Soma.

Omkring 35 vitner har blitt avhørt i saken, flere av dem naboer. Tidligere har det kommet fram at flere av dem hørte et høyt smell før brannen. Det ble også funnet ei flaske med tennvæske i leiligheten.

I tillegg har politiet beslaglagt datautstyr og mobiltelefoner som blir analysert. Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til Dagbladet at hennes klient er sterkt preget av tapet av sin kone.

- Det er en svært vanskelig situasjon for hans del. Han er anklaget for å ha drept sin kone, samtidig som han har mistet henne. Alt han ber om, er at politiet skal gi svar på hva som har skjedd, sier Kroken.

Nøkkelspørsmålet

Mannen har ifølge sin advokat samtykket til videre varetektsfengsling. Han regner også med å bli sittende fengslet til det blir avgjort om det blir tatt ut en tiltale mot ham.

- Men han bestrider fremdeles at han har noe med konas død å gjøre. Vi har blant annet snakket om nøkkelfunnet, og vi mener politiet må finne ut om andre har hatt tilgang til leiligheten. Det er snakk om en utleieleilighet, så det er et spørsmål om hvem andre som kan ha hatt nøkler til denne, og om det har vært full kontroll på hvor mange nøkler som har vært i omløp, sier Kroken.

I tillegg til hodeskadene kvinnen hadde, ble det under obduksjonen også påvist at hun var gravid. Ifølge advokaten var avdøde noen få uker på vei da hun mistet livet.

- Min klient var klar over dette, da de hadde snakket sammen om det. Han har også forklart seg flere ganger for politiet, blant annet om dette, sier advokaten.

Våknet av roping

Advokat Asbjørn Stokkeland var tidligere forsvarer for mannen, og har blant annet fortalt Dagbladet om sin klients versjon av hendelsesforløpet i forbindelse med den dramatiske brannen. Da ekteparet kom hjem skal de ha sittet i noen timer sammen før hun skulle lage mat. Han gikk da inn på et annet rom for å hvile seg.

- Mens han ligger der og hviler, så våkner han etter ei stund av at hun roper på ham. Og når han skal inn til henne så velter røyken ut og han klarer ikke å komme inn, har Stokkeland fortalt.

Mannen skal ha forklart at røyken var så voldsom at han rygget tilbake inn på soverommet. Etter dette skal han nok en gang ha prøvd å komme seg ut av soverommet.

- Men det er en så vanvittig røykutvikling at han klarer ikke å komme inn der hun er. Så kommer brannvesenet, for naboer har ringt og slått alarm, med brannslanger, og da åpenbarer det sørgelige faktum seg, at hun er død, har advokaten sagt til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer