Nøkkelpersoner slutter på Saudi-Arabias ambassade

I to år har Høyre-politiker Aamir J. Sheikh hatt tett kontakt med en av Saudi-Arabias fremste diplomater i Norge. Nå har diplomaten forlatt ambassaden. Det samme har to andre sentrale ambassadeansatte.

I SAMTALE: Toppdiplomat Majid Alharazi (t.v.) i samtale med Aamir J. Sheikh, under en konferanse på Litteraturhuset i Oslo - organisert av Sheikh og den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I SAMTALE: Toppdiplomat Majid Alharazi (t.v.) i samtale med Aamir J. Sheikh, under en konferanse på Litteraturhuset i Oslo - organisert av Sheikh og den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet er kjent med at avsløringene av kontakten mellom Høyre-politiker Aamir Sheikh og den saudiarabiske ambassaden i Oslo har blitt hyppig diskutert i det diplomatiske miljøet.

Nå har tre sentrale ansatte på Saudi-Arabias ambassade i Norge sluttet i stillingene sine. To av dem har også forlatt Norge. Det får Dagbladet opplyst fra kilder som kjenner saudiarabisk diplomati. Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra ambassaden - uten hell.

De tre som har sluttet er Majid Alharazi - som i en periode var Saudi-Arabias høyest rangerte diplomat i Norge. Videre har en annen sentral medarbeider sluttet - det samme har den norske journalisten Ashraf al-Khadra som jobbet som medierådgiver på ambassaden.

På spørsmål fra Dagbladet bekrefter al-Khadra avgangene. Han sier at avgangen til de to saudiarabiske ansatte var naturlig.

- Jeg vil ikke gå i detaljer om dette, sier han. Men utdyper i en melding:

- Jeg ønsker ikke å kommentere årsaken til at jeg ikke lenger jobber ved Saudi-Arabias ambassade. Men jeg kan garantere deg at dette har ikke noe å gjøre med hva Dagbladet har skrevet om tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og samarbeidspartner Aamir Sheikh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer