Tre brødre drept:

Nøkkelsvar kan ligge i Tyskland

Ulykkesbil i Hallingdal hadde fartsskriver.

KJØRTE GJENNOM AUTOVERNET: Lastebilen er trukket opp fra skråningen på riksvei 7 mandag 23. august etter kollisjonen med personbilen, der tre brødre omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KJØRTE GJENNOM AUTOVERNET: Lastebilen er trukket opp fra skråningen på riksvei 7 mandag 23. august etter kollisjonen med personbilen, der tre brødre omkom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tross en 11 timer lang rekonstruksjon tirsdag der trafikktragedien skjedde, venter fortsatt politi og berørte på et viktig svar fra et teknisk laboratorium i Tyskland.

Hvor fort kjørte den andre ulykkesbilen da tre brødre - 17, 18 og 20 år gamle - mistet livet i en frontkollisjon på riksvei 7 i Gulsvik i Hallingdal om kvelden mandag 23. august?

«Den andre» bilen, en yrkesbil og trekkvogn for containertransport, hadde en fartsskriver montert. Sjåføren er siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

Sjåførens forsvarer, advokat Christian Arnkværn, forklarer om fartsskriveren:

- Med moderne fartsskrivere, kan fart i forhold til tidspunkt leses av direkte. I denne bilen var det montert en fartsskiver av gammel generasjon. Slike instrumenter kan ikke lenger analyseres her i landet, og de såkalte skivene i skriveren er sendt til et laboratorium i Tyskland, sier Arnkværn til Dagbladet.

- Snart

Etterforskningsleder Kari Møllerplass ved Midtre Hallingdal lensmannskontor i Sør-Øst politidistrikt sier at politiet venter på analysen av fartsskriveren «snart».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.