Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nøkkelvitne endret forklaring

Nøkkelvitnet Bjarne Breivik i Linda-saken endret onsdag sitt vitnemål radikalt.Les også: Moren brast i gråt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Salten tingrett behandlet drapssaken i januar i år, framsto Bjarne Breivik (58) som et av aktoratets sterkeste vitner. Han meldte seg sent, men hevdet han hadde en sikker observasjon av Linda Didriksens samboer i bil på veien mot Storvikskaret om morgenen 1. juni 2000. På dette tidspunkt har Lindas samboer, som ble tiltalt for drapet, forklart at han lå og sov sammen med Linda i leiligheten.

Breiviks vitnemål var derfor i sterk motstrid til tiltaltes forklaring. Ett år etter Breiviks observasjon, ble den drepte Linda Didriksen funnet i Storvikskaret.

Denne uken behandles ankesaken i Hålogaland lagmannsrett.

I dag var retten på befaring i Gildeskål og Meløy, og møtte vitnet Bjarne Breivik ved avkjørselen til Storvikskaret der han hadde gjort sin observasjon tre år tidligere.

Denne gangen fortalte han imidlertid en helt annen versjon. Han plasserte tiltalte i en annen bil enn forrige gang, og denne bilen kjørte ikke i retning Storvikskaret. Breivik beklaget at han hadde forvekslet de to bilene, men sier han er sikker på sin siste forklaring.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media