Nøkkelvitne i avhør om pengegåte

SANDEFJORD (Dagbladet): I går var det nye sentrale avhør i millionmysteriet som etterforskes av Økokrim og har travkusk Atle Hamre og advokat Morten Kjensli i hovedrollene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1250000 kroner ble sporløst borte etter at de skal ha blitt levert av Hamre på kontoret til Morten Kjensli. Travkusken og hans advokat har status som mistenkte i saken.

- Jeg vil ikke kommentere om noen er siktet, sier førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes i Økokrim.

I går ble den tidligere stallmesteren hos eksreder Thor Christensen, Tom Aarøe, avhørt for tredje gang. Det var Aarøe som fulgte Hamre til Oslo med kofferten full av penger. Han skal i avhør ha påvist hvor kofferten ble levert.

Lagt i en safe

14. oktober 1991 foretok Christensen et bankuttak på 1250000 kroner. Pengene hadde Hamre bedt om for å levere til tollvesenet i Oslo, og var angivelig moms på hester han hadde importert for Christensen. Ifølge Christensen var det avtalt at moms og toll skulle være betalt da hestene kanom Norge.

Men plutselig skal Hamre ha krevd mer penger, noe eksrederen godtok for å være på den sikre sida overfor myndighetene.

Stevnet

Aarøe og Atle Hamre kjørte til Oslo med den svarte kofferten mellom setene.

- Jeg synes hele saken var underlig. Underveis fryktet jeg også at vi ikke ville rekke fram i kontortida, sier Aarøe til Dagbladet.

Det gjorde de da heller ikke. Til slutt godtok Christensen at beløpet ble deponert på Kjenslis kontor.

- Vi gikk opp på et kontor og inn i det innerste rommet. Der satt det en mann som la pengene i en safe, sier Aarøe, som i ettertid mener å kjenne denne personen som Kjensli.

«Jeg kan ikke erindre denne saken,» har Kjensli sagt til Dagbladet. Hamre på sin side benekter kjennskap til saken.

Samtidig har advokat Sverre Holm stevnet Hamre og Kjensli for retten. Holm mener det kan dreie seg om bedrageri og underslag, og at Hamre og Kjensli har en solidarisk forpliktelse for Christensens tap.