Nøklebye Heiberg valgt til Røde Kors-president

Astrid Nøklebye Heiberg ble i formiddag valgt til president i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger (IFRC). Hun fikk 63 prosent av stemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er veldig stolte over at Astrid ble valgt som president, sier prosjektansvarlig i norske Røde Kors' utenlandsavdeling, Gideon Tesfai til Dagbladet :på nettet. Nøklebye Heiberg blir IFRCs første kvinne i presidentstolen.

Fortsetter i Norge

Nøklebye Heiberg vil fortsette som president i Norges Røde Kors fram til 1999. Ifølge rådgiver Bernt Apeland ved Norges Røde Kors, kommer Nøklebye Heiberg til å jobbe spesielt med å få større åpenhet i IFRC.

Hun vil også legge vekt på å styrke de nasjonale foreningene rundt om i verden. IFRC har i dag 175 forskjellige nasjonale forbund og 125 millioner medlemmer.

Valget fant sted på forbundets generalforsamling i Sevilla i Spania. Det var fire kandidater til toppvervet.

Fire år

Vervet som president i IFRC er for fire år, og Dagbladet :på nettet får opplyst at Nøklebye Heiberg begynner i sjefsjobben om meget kort tid.

IFRC har hovedkontor i Geneve, noe som vil medføre mye reising for Nøklebye Heiberg. Hun har imidlertid bestemt seg for å bo i Norge.

Forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger er verdens største humanitære nettverk. I 1996 brukte forbundet 1,3 milliarder kroner på nødhjelps- og utviklingsprogrammer fordelt på 205 millioner mennesker over hele verden.

Siden februar i år har det den norske avdelingen av Røde Kors jobbet for å få Nøklebye Heiberg som sjef.