Nøklebye Heiberg valgt til Røde Kors-president

Astrid Nøklebye Heiberg ble i formiddag valgt til president i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger (IFRC). Hun fikk 63 prosent av stemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er veldig stolte over at Astrid ble valgt som president, sier prosjektansvarlig i norske Røde Kors' utenlandsavdeling, Gideon Tesfai til Dagbladet :på nettet. Nøklebye Heiberg blir IFRCs første kvinne i presidentstolen.

Fortsetter i Norge

Nøklebye Heiberg vil fortsette som president i Norges Røde Kors fram til 1999. Ifølge rådgiver Bernt Apeland ved Norges Røde Kors, kommer Nøklebye Heiberg til å jobbe spesielt med å få større åpenhet i IFRC.

Hun vil også legge vekt på å styrke de nasjonale foreningene rundt om i verden. IFRC har i dag 175 forskjellige nasjonale forbund og 125 millioner medlemmer.

Valget fant sted på forbundets generalforsamling i Sevilla i Spania. Det var fire kandidater til toppvervet.

Fire år

Vervet som president i IFRC er for fire år, og Dagbladet :på nettet får opplyst at Nøklebye Heiberg begynner i sjefsjobben om meget kort tid.

IFRC har hovedkontor i Geneve, noe som vil medføre mye reising for Nøklebye Heiberg. Hun har imidlertid bestemt seg for å bo i Norge.

Forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger er verdens største humanitære nettverk. I 1996 brukte forbundet 1,3 milliarder kroner på nødhjelps- og utviklingsprogrammer fordelt på 205 millioner mennesker over hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer