Nome-oppgjør med Se og Hør

NRK-kjendis Petter Nome misliker sterkt å være medlem av samme fagforening som journalister i Se og Hør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brev til Norsk Journalistlag (NJ) tar han et kraftig oppgjør med ukebladets journalistikk.

NRK-programleder Petter Nome måtte sist uke selv svare for sitt medlemskap overfor Norsk Journalistlag. Bakgrunnen er Nomes nå avsluttede engasjement som medietrener for McCann Informasjon.

- Nå er han renvasket og velkommen i Journalistlaget, sier NJ-leder Olav Njaastad.

Men Nome er litt i tvil om han ønsker fortsatt medlemskap i fagforeningen. Han liker ikke å være i samme fagforening som medarbeidere i Se og Hør og Her & Nå.

- Jeg vil nødig såre 65 Se og Hør-medarbeidere, som sikkert bringer glede til tusenvis av nordmenn hver uke. Men jeg undres over at bladets journalister er medlemmer i Norsk Journalistlag. Passer de egentlig der? En miks av konstruerte oppslag, sosialporno, sladder, uetterrettelighet, paparazzibilder, utropstegn og fattig språk, er det i bunn og grunn journalistikk? spør Nome.

- Sladreblader finnes i de fleste land. Det pussige er at et slikt blad tas inn i varmen, helt uten debatt. Jeg synes NJ bør være rause mot alle greiner av faget. Det viktige er ikke om man driver med nyheter, sport, medisin, forbrukerstoff eller underholdning, eller om man er fryktløs graver eller lystig petitskribent. Men et eller annet sted må det gå en grense mellom journalistikk og annen virksomhet. Daglig omgang med bokstaver, papir og bilder holder vel ikke som opptakskriterier i NJ? spør Nome.

TV2s Frithjof Wilborn er sterkt uenig.

- Vil man ha en eliteklubb, så vær så god. Jeg liker ikke dette snobberiet og har ikke noe problem med å være NJ-medlem sammen med Se og Hør-journalister. Slike angrep er en fisefinhet som jeg ikke liker, sier Wilborn.