Nome vil lenke seg fast

TV-kjendis Petter Nome ber folk ty til sivil ulydighet for å hindre at norske jagerfly settes inn i en eventuell krig mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi må ikke ty til vold, men vi må være forberedt på å være ulydige. Vår jobb blir å hindre norske militærkjøretøyer og norske jagerfly i å forlate landet, sa Nome da han holdt appell under en demonstrasjon mot krig mot Irak i Oslo i dag.

TV-kjendisen oppfordret deretter de frammøtte om å lenke seg sammen utenfor flyhangarene om nødvendig.

- Jeg tror ikke det har vært noen sak i moderne tid som har kalt sånn på sivil ulydighet og lenkegjenger som denne saken, sa Nome til NTB etterpå.

- Vil du selv delta i en lenkeaksjon?

- Det vil jeg, og jeg blir ikke alene. Det er svært mange som er villige til å ty til sånne virkemidler for å prøve å hindre en krig mot Irak, sier Nome.

Under appellen han holdt for flere hundre frammøtte utenfor Stortinget, sammenlignet programlederen USAs president, George W. Bush, med Adolf Hitler.

- Jeg vil ikke påstå at Bushs argumentasjon er den samme som den Hitler brukte, men ofte ligner den veldig, slo Nome fast.

- Kommer opp

Han fikk støtte for sitt standpunkt mot krig i Irak fra blant andre Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Synnøve Konglevoll. Hun spår at krigsspørsmålet blir et sentralt tema under fylkesårsmøtene i Ap som starter i februar. Først ute er Konglevolls eget fylkeslag, Troms Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer