Nominerer Høybråten på topp

Nominasjonskomiteen i Rogaland KrF går inn for å plassere partileder Dagfinn Høybråten på topp på fylkets liste foran neste stortingsvalg, og dermed ser partiets nominasjonsfloke ut til å være løst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høybråten selv er glad fylkeslaget dermed har tatt ansvar.

Nominasjonsnemnda jobbet fredag kveld intenst for å finne en løsning på den delikate saken om stortingsnominasjon for partileder Dagfinn Høybråten. Målet var å skaffe ryggdekning i lokallagene for å nominere Høybråten.

Etter et to timer langt møte fredag ettermiddag, kunne nemnda sende en henvendelse til Høybråten med dette ønsket. Da hadde et flertall på seks av de sju medlemmene i nemnda gått inn for å sette partilederen på førsteplassen som gjør at han etter alt å dømme er sikret å komme inn på Stortinget.

Ville ta ansvar

- Vi så at Høybråten var i en vanskelig situasjon, og vi ønsket å ta ansvar for å bringe ro rundt dette slik at han kan konsentrere seg om det han skal konsentrere seg om, sier lederen av nominasjonskomiteen, Karl Edvard Aksnes, til NTB. Aksnes understreker at dette har skjedd som følge av et lokalt initiativ og at det ikke har vært noen form for press fra Kristelig Folkeparti sentralt for å få partilederen på topplassen.

Støtte fra to tredeler

Nominasjonsnemnda i Rogaland KrF har vært i kontakt med lokallagene i fylket, og Aksnes forteller at nemnda mener de har støtte fra store deler av partiapparatet i Rogaland. - Vi er selvfølgelig ikke blinde for at enkelte lokallag har gitt uttrykk for motsatt syn, men inntrykket mitt er at vi har støtte fra to tredeler av utsendingene til nominasjonsmøtet, sier han. Senest 20. oktober vil nominasjonsnemnda legge fram den øvrige innstillingen til stortingsliste for Rogaland KrF. Nominasjonsmøtet i Rogaland KrF holdes 20. november.

Ryddig

Partileder Dagfinn Høybråten fikk beskjeden fredag kveld og var naturligvis glad.

- Nominasjonsnemnda i Rogaland KrF har på en ryddig måte tatt ansvar og bidratt til å avklare en krevende situasjon for hele KrF, slik at lederen kan nomineres på sikker plass. Jeg forstår de som har ønsket en lokal kandidat, men jeg stiller meg til rådighet for Rogaland KrF og vil gjøre mitt for å skape samling om en slik løsning, uttaler han til NTB via sin informasjonsrådgiver.

<B>DAGFINN HØYBRÅTEN:</B> Nå nominert som listetopp i Rogaland.