Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nonne drepte nonne

Etter å ha nektet i 17 måneder, er ei nonne i Colombia nå dømt for drap på ei av sine medsøstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den colombianske nonna er dømt til fengsel i 14 år for drapet på ei annen nonne, tilhørende samme kloster som henne selv, melder BBC.

Påtalemyndigheten måtte ha hjelp fra amerikanske FBI for å finne fellende beviser mot den drapsmistenkte nonna.

Drapsofferet ble funnet i veikanten utenfor Bogota i 1999. Den drepte var ille tilredt, med skuddskader i hodet, maltrakterte bein og brent overkropp.

Etter omfattende arbeid ble offeret identifisert som søster Luz Amparo Granada, fra et kloster i Candelaria i Bogota.

Den drepte var populær i hovedstadens farlige strøk, hvor hun jobbet med narkomane og prostituerte, ifølge BBC.

Etterforskerne ble raskt overbevist om at hun måtte være drept av noen innen klosteret, noen som var nær henne. Søster Leticia Lopez, som bodde på naborommet i klosteret, ble arrestert.

Etter 17 måneders varetekt måtte politiet slippe Lopez fri, på grunn av manglende beviser. Hun nektet plent ethvert kjennskap til drapet.

Etterforskerne ville ikke gi seg. De fant mikroskopiske blodspor på gulvet i den drepte nonnens rom. Men gulvet var skrubbet og nylakkert, og etterforskerne klarte ikke å få noen beviser ut av dette.

FBI klarte imidlertid med sitt avanserte utstyr å se gjennom lakklagene og dypt nede i gulvplankene. De klarte å finne blodspor som viste at søster Luz Amparos kropp hadde blitt slept fra hennes rom og ut gjennom bakdøra i klosteret.

Motivet for drapet er ikke kjent. Men det skal ha vært et dårlig forhold mellom de to, og den drapsdømte skal ha mislikt den liberale Luz Amparos vennskap med prostituerte og hjemløse.

Hele Norges coronakart