- Nonner hjalp til å brenne folk

To nonner fra Rwanda er tiltalt for medvirkning til folkemordet i 1994. Et vitne sier hun så nonnene bære bensin til menneskebålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to nonnene fra Rwanda som står for en domstol i Belgia, tiltalt for medvirkning til folkemordet i 1994, skal ha hjulpet til med å tenne på en garasje hvor 500 mennesker hadde søkt tilflukt.

Dette fortalte en overlevende rwander, Jeanne Kabagabe, i sin vitneforklaring onsdag. Hun sa hun så søster Gertrude - klosterets tidligere abbedisse - og den andre nonnen, Maria Kisito, bære bensinkanner til hutuekstremistene som stengte dørene til garasjen og tente på.

- Nonnene bar to små kanner med bensin fra klosteret og til garasjen. Søstrene overleverte kannene til militsen. De tømte bensinen på tørt gress og tente på, sa Kabagabe.

Kabagabe mistet sin mor, to brødre og flere slektninger i drapsorgien i klosteret i april 1994. Hun sa militsmennene sto klare med jungelkniver og drepte alle som forsøkte å flykte unna flammene.

Selv om vitneforklaringen ikke stemte på alle punkter, var Kabagabes forklaring den sterkeste anklagen hittil mot de to nonnene.

Nonnene står tiltalt for delaktighet i drapene på over 5.000 tutsier og moderate hutuer ved klosteret nær den sørlige byen Butare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer