Nonner i toppform

De barnehageansatte fra Tistedal i Halden mente nonnedrakta var et perfekt antrekk i Grete Waitz-løpet. Sammen med over 20 000 kvinner forvandlet de glade «nonnene» Oslo til en gedigen jentefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tistedal-«nonnene» var absolutt blant de mange som satte sitt særpreg på Norges største mosjonsløp. Langs den fem kilometer lange løypa var tilropene mange.

- Mange lurte på om vi var ekte nonner. Vi svarte at det er vi i hvert fall for i kveld. Så får vi se om vi klarer å holde ord, sier jentene lattermildt.

Gutta var med

Selv om Grete Waitz-løpet er for jentene, var det godt med mannfolk langs løypa. Noen ville bare beskue damene, andre ville delta i festen.

- Det er urettferdig at bare jentene får være med og lage moro, sa Trygve Lauritsen og Tore Harestad fra Wild Horse Linedancers i Moss. De hjalp foreningens 17 kvinnelige medlemmer rundt løypa med musikk og trampeklapp.

Jentene var storfornøyde med guttas innsats: - Det er flott at de backer oss, mente de.

Glad Grete

Løperdronningen selv ble rørt da hun kom til startområdet i Frognerparken. Synet av alle de glade damene gledet og ga ekstra energi og ikke minst inspirasjon til å fortsette arbeidet.

- Det er hyggelig å få så positive tilbakemeldinger. Forleden møtte jeg en dame i kø på butikken. Hun skulle springe sitt tiende løp i år, og takket meg for arrangementet, sier Waitz.

KARIUS OG BAKTUS:</B> Inspirert av Thorbjørn Egner hadde Camilla Wiig og Beate Hytten fra Sandefjord tatt turen til Oslo for å løpe Grete Waitz-løpet.
STØTTET JENTENE:</B> Trygve Lauritsen (t.v.) og Tore Harestad i Wild Horse Linedancers fra Moss stilte med musikk og ballonger for å heie på jentene i foreningen.
<B>HOBBYNONNER:</B> Anne Knutterød, Tove Svendsen, Kristine Gjerdingen Larsen, Anita Vangen og Camilla Thousen Meyer jobber i Tistedal barnehage, emn da de reiste til Oslo, tok de på seg nonnedrakter.