STJAL FIRE MILLIONER: To nonner ved den katolske skolen St. James har innrømmet å ha stjålet fire millioner fra skolen. Foto: Google maps
STJAL FIRE MILLIONER: To nonner ved den katolske skolen St. James har innrømmet å ha stjålet fire millioner fra skolen. Foto: Google mapsVis mer

Nonner stjal fire millioner fra skole - brukte pengene på gambling i Las Vegas

Innrømmer tyveriet.

I begynnelsen av desember ble to ansatte ved St. James Catholic School anklaget for å ha stjålet 500 000 dollar, eller godt over fire millioner kroner, fra skolen de jobbet ved.

Søster Mary Margaret Kreuper og søster Lana Chang skal ha brukt pengene privat over flere år, blant annet til gamblingturer til Las Vegas, der de spilte bort mye av pengene.

Ifølge Beach Reporter, gjengitt av The Washington Post, skal Marge Graf, en advokat som representerer skolen ha informert foreldrene ved skolen om forholdet forrige mandag .

- Vi vet at de pleide å dra på turer, og vi vet at de pleide å dra på casinoer. Sannheten er at de brukte pengene til personlig forbruk, sa hun.

Det var lokalavisa i Long Beach, Press Telegram, som først rapporterte om saken.

Avslørt av en gammel sjekk

De første sporene kom fram da søster Kreuper annonserte at hun skulle gå av med pensjon etter 28 år som rektor ved St. James Catholic School tidligere i år.

En familie ved skolen ba om en kopi av en sjekk de hadde skrevet til skolen. Da de ansatte fant sjekken, viste det seg at pengene hadde blitt satt inn på en helt annen konto enn den som tilhørte skolen.

Chang har i likhet med Kreuper gått av med pensjon, men jobbet ved skolen som lærer i rundt 20 år.

Avsløringen skal ha kommet som et sjokk på foreldrene og medlemmer av kirken, som hadde inntrykk av at skolen slet med å holde hodet over vannet økonomisk.

Foreldrenes forhold til skolen skal også være preget av en hendelse fra 2014, der en ruset kvinne skal ha kjørt inn i en gruppe på vei ut etter en julekonsert ved skolen. Fire mennesker døde - tre mødre og en seks år gammel gutt, ifølge The Los Angeles Times.

Innrømmer tyveriet

Nå innrømmer Kreuper og Chang tyveriet, ifølge en uttalelse på kirkens nettsider.

I kirkens uttalelse står det at de to har bekreftet ugjerningen, og at de ønsker gjøre opp for seg ved å tilbakebetale skolens penger. De to blir imidlertid ikke anmeldt av erkebispedømmet, etter ønske fra medsøstrene.

Det har skapt raseri blant mange av foreldrene, ifølge Press Telegram. Noen av dem skal jobbe med å få i stand et søksmål på egen hånd, men uten støtte fra erkebispedømmet er det tvilsomt at det vil få rettslige konsekvenser.