Noor (7) har flyttet til Sverige og fått ti nye venner. Nå frykter hun å bli sendt tilbake til krigen

Den lille flykningjenta ble verdenskjent etter leken med den danske politimannen.

- VIL SE HAM IGJEN: Bildet av den enkle leken mellom den danske politimannen og den da seks år gamle flyktningjenta Noor fra Irak gikk verden rundt i fjor høst. Noor forteller nå Ekstra Bladet at hun husker politimannen godt. - Jeg har lyst til å se ham igjen, sier hun. Foto: ALLARD LASSE  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / Scanpix
- VIL SE HAM IGJEN: Bildet av den enkle leken mellom den danske politimannen og den da seks år gamle flyktningjenta Noor fra Irak gikk verden rundt i fjor høst. Noor forteller nå Ekstra Bladet at hun husker politimannen godt. - Jeg har lyst til å se ham igjen, sier hun. Foto: ALLARD LASSE / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bildet av den lille irakiske flyktningjenta Noor (7) og den danske politimannen gikk verden rundt etter at fotograf Michael Drost-Hansen ved den danske avisa Jyllands-Posten, dokumenterte deres lek midt på en motorvei i Danmark i september i fjor.

- Jeg tror dette er det eneste flyktningbildet fra Danmark som viser genuin lykke og litt normalitet. Den lille jenta var bare glad i det øyeblikket. Hun tenkte ikke på hvor hun kom fra, om hun var sliten eller hvor hun skulle. Hun var bare glad, uttalte fotografen om bildet.

Bosatt i Sverige

Lille Noor og familien hennes kom seg til Sverige etter at bildet ble tatt, og Ekstra Bladet har nå kommet i kontakt med dem alle.

I dag befinner de seg i Herräng, som ligger nesten to timer med bil fra Stockholm. Noor har startet i 1. klasse der, og begynt å lære seg svensk. Dessuten har hun fått ti nye venner, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer