Nora (15) forsvant under familieferie: – Ekstremt mystisk

Familien er overbevist om at 15-åringen ble bortført.

FORSVANT FRA FAMILIEFERIE: Den britiske 15-åringen Nora Quorin har vært savnet i Malaysia siden søndag 04. august. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

15 år gamle Nora Quoirin fra London forsvant søndag sporløst fra et feriested i Dusun-skogen i Malaysia, skriver The Guardian.

Der var 15-åringen sammen sine to yngre søsken og foreldrene.

Slo alarm søndag morgen

Familien ankom feriestedet i naturreservatet, noen mil sør for Kuala Lumpur, lørdag. Morgenen etter hadde 15-åringen forsvunnet fra rommet hun bodde på. Et vindu i rommet sto også åpent.

Klokka 08 søndag morgen slo faren alarm.

Innledningsvis sa politiet i Malaysia at de ikke så noen tegn til at hun skulle ha blitt utsatt for noe kriminelt, men de har etter hvert sagt at de ikke «utelukker et kriminelt element» i hennes forsvinning.

Etterforskere analyserer nå fingeravtrykk som ble funnet i vinduskarmen på Noras rom, i håp om at det kan gi dem noen svar.

<strong>LETEAKSJON:</strong> Over 200 personer leter nå etter den savnede 15-åringen. Foto: Mohd RASFAN / AFP / NTB scanpix
LETEAKSJON: Over 200 personer leter nå etter den savnede 15-åringen. Foto: Mohd RASFAN / AFP / NTB scanpix Vis mer

Familien på sin side er helt overbevist om at Nora ikke har stukket av på egen hånd.

- Nora forsvant under ekstremt mystiske omstendigheter, siden hun sov på samme rom som broren og søsteren, sier Noras bestefar, Sylvain Quoirin til AFP.

- Hun er ei ung jente, som er veldig sjenert, veldig reservert, veldig engstelig. Det er fullstendig utenkelig at hun har lagt av gårde alene midt på natta. Du kan fullstendig utelukke det. Hun er ei jente som alltid har hatt behov for å bli beskyttet, sier bestefaren til BBC.

- Veldig sårbar

Nora har læringsvansker og er utviklingshemmet og beskrives som en ekstremt sårbar jente.

- Nora er fremdeles savnet Hun er veldig sårbar og vi må gjøre alt vi kan for å få henne hjem, heter det i en uttalelse fra Noras nærmeste familie.

Uttalelsen ble lest opp av 15-åringens tante, Eadaoin Agnew, onsdag.

- Dette er ekstremt traumatisk for hele familien. Meabh og Sebastien (Noras foreldre, journ.anm.) er forståelig nok knust og for opprørte til å uttale seg personlig akkurat nå. Men vi må holde håpet oppe og ber om at alle holder Nora i sine tanker og fortsetter å støtte den pågående leteaksjonen.

De uttrykker samtidig «dyp takknemlighet» overfor politiet og alle andre som deltar i søket etter tenåringsjenta.

Flere enn 200 personer, inkludert dykkere, hundepatruljer, droner og helikoptre, deltar nå i søket etter Nora.

Nora har fransk far og irsk mor, og både franske og irske myndigheter bistår nå familien.

Tror hun er i området

Politiet utelukker ikke at Nora har blitt bortført, men sier de ser på saken fra alle mulige vinkler. De har uansett forståelse for at familien er helt overbevist om at hun ble bortført.

- De har mistet en datter og selvfølgelig er de triste og bekymret for henne, men vi vil fortsette å lete etter Nora, sa assisterende politisjef Che Zakaria Othman, under en pressekonferanse onsdag.

- Vi håper og tror at hun fremdeles er i området. Vi har ikke fått informasjon som indikerer at hun har forlatt området, sier Othman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer