Norad vil sjekke bistandsarbeider

Ser alvorlig på opplysningene om at han skal ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norad ser svært alvorlig på at lederen for en norsk hjelpeorganisasjon skal ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg sex.

- Dette er veldig alvorlig, og slik oppførsel tar vi sterk avstand fra, sier direktør Poul Engberg-Pedersen til Dagbladet.

Han opplyser at Norad til uka vil be om et møte med den 65 år gamle hjelpeorganisasjonslederen for å be om en redegjørelse.
Fikk sparken
Det er Dagbladet som søndag avdekker historien om en tidligere pastor i pinsemenigheten som skal ha brukt u-hjelp blant annet til sexreiser. Ifølge avisen fikk mannen sparken fra organisasjonen Norsk Nødhjelp i 1999 på grunn av tilsvarende anklager.

Etter at han sluttet i Norsk Nødhjelp, har han bygget opp en lignende organisasjon for å hjelpe vanskeligstilte barn og unge i Afrika og Romania.

Norad har støttet organisasjonen økonomisk. De har ikke funnet noe mistenkelig med regnskapene til 65-åringens organisasjon, som de siste tre årene har mottatt 1,3 millioner kroner i offentlig støtte. I 2006 hadde den en omsetning på 7,4 millioner kroner, hvorav 580.000 var offentlige midler.


E-post-bevis
Dagbladet sitter på en rekke e-poster med eksplisitt seksuelt innhold fra 65-åringen. Men han avviser anklagene og sier at e-postene er forfalsket og at noen er ute etter å skade ham. Han sier også at han aldri har tvunget noen til sex eller utnyttet sin posisjon for å oppnå seksuelle tjenester.

- Dette er en helt fremmed tanke for meg, og noe jeg anser som uetisk forkastelig. Jeg er ikke en fullkommen person, men kan aldri tenke meg et forhold som ikke bygger på gjensidig respekt og vennskap, sier 65-åringen i en kommentar til Dagbladet.

(NTB)