Nord- og Sør-Korea enige om å inngå militære samtaler

Ønsket hverandre godt nyttår. Nå vil de løse landenes uenighet ved hjelp av dialog.

ENIGE: Sør-Koreas Cho Myoung-gyon og Nord-Koreas Ri Son Gwon etter møtet natt til tirsdag norsk tid. Foto: Korea Pool/Yonhap via AP
ENIGE: Sør-Koreas Cho Myoung-gyon og Nord-Koreas Ri Son Gwon etter møtet natt til tirsdag norsk tid. Foto: Korea Pool/Yonhap via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nord- og Sør-Korea skal ha blitt enige om å holde militære samtaler for å løse landenes uenigheter på Korea-halvøa gjennom dialog og forhandlinger. Det melder Sky News.

Natt til tirsdag norsk tid møttes de to landene. Ifølge CNN skal det blant annet ha vært gitt uttrykk for viktigheten av en rask gjenopptakelse av dialogen mellom landene, med mål om å få til en fredsavtale.

Det er også enighet om å gjenopprette en militær direktelinje, og Nord-Korea har varslet at landet vil sende idrettsutøvere til vinter-OL i Sør-Korea.

Kims nyttårstale

Kim Jong-un bidro til å dempe spenningen mellom nabolandene da han i sin nyttårstale vektla viktigheten av å bedre forholdet. Videre sa han at han er villig til å sende en delegasjon til vinter-OL, og anbefalte Sør-Korea å stoppe sin årlige militærøvelse med USA.

Regimelederen fulgte imidlertid opp med mindre fredelige uttalelser rettet mot USA. Han sa at han ser på militærsamarbeidet som invasjonstrening, og hevdet at han har en atomknapp som kan sende missiler hvor som helst i USA, noe som fikk Donald Trump til å se rødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer