TROR IKKE KLIMAENDRINGENE ER MENNESKESKAPTE: Sammy Wilson. Foto: AP Photo/Peter Morrison/Scanpix
TROR IKKE KLIMAENDRINGENE ER MENNESKESKAPTE: Sammy Wilson. Foto: AP Photo/Peter Morrison/ScanpixVis mer

Nord-Irlands miljøminister forbyr klimareklame

Tror ikke på at de er menneskeskapte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøvernministeren i selvstyreregjeringen i Nord-Irland har lagt ned forbud mot et reklameinnslag på fjernsyn, der klimaendringene blir betegnet som menneskeskapte. Minister Sammy Wilson tror ikke på dette.


Reklameinnslaget er laget på bestilling fra og betalt av den britiske sentralregjeringen i London. Men Sammy Wilson sa mandag at han har gitt ordre om at innslaget ikke skal vises på nordirsk fjernsyn, fordi han er uenig i innholdet, som han stempler som «propaganda».


Wilson understreket at han er enig i at nordirske husholdninger i likhet med alle andre bør forsøke å kutte ned på energiforbruket. - Men jeg tror ikke at dette bør eller må knyttes til budskapet om at klimaendringer er menneskeskapte, framholdt han.


Den nordirske ministeren har flere ganger tidligere hevdet at endringene i det globale klimaet var i full gang lenge før utslippene av CO2 og andre såkalte klimagasser nærmet seg dagens nivå. - Vi har aldri helt forstått hva disse endringene skyldtes, har han hevdet.


Etter hans uttalelser mandag krever miljøverngruppen Friends of the Earth at Wilson må gå av, fordi han «ikke tar jobben sin alvorlig». Parlamentarikeren Brian Wilson fra miljøvernpartiet De grønne stempler Wilsons påstander som grovt uansvarlige.


(NTB)