Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea: - 85-åring fra USA har tilstått forbrytelser

Mannen har angivelig tilstått forbrytelser begått under Korea-krigen på 1950-tallet.

RÅDGIVER: Merrill Newman jobbet som rådgiver for en amerikansk militær etterretningsenhet under Korea-krigen. KCNA hevder nå at han har tilstått flere forbrytelser. Dette bildet ble tatt 9. november og frigitt i dag, og vise Newman som avgir fingeravtrykk på det Nord-Korea hevder er en skriftlig beklagelse han selv har skrevet. Foto: AP Photo/KCNA via KNS/Scanpix
RÅDGIVER: Merrill Newman jobbet som rådgiver for en amerikansk militær etterretningsenhet under Korea-krigen. KCNA hevder nå at han har tilstått flere forbrytelser. Dette bildet ble tatt 9. november og frigitt i dag, og vise Newman som avgir fingeravtrykk på det Nord-Korea hevder er en skriftlig beklagelse han selv har skrevet. Foto: AP Photo/KCNA via KNS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA meldte lørdag at Merrill Newman tok seg inn i landet under påskudd av å være turist.

Newman jobbet som rådgiver for en amerikansk militær etterretningsenhet under Korea-krigen, og ifølge KCNA har han nå tilstått flere forbrytelser.

Under besøket i Nord-Korea tidligere i høst skal Newman ha «rakket ned på landets sosialistiske system, stikk i strid med turens formål». Under krigen på 1950-tallet skal han ha organisert spionasje og vært innblandet i drap på nordkoreanske soldater og sivile.

I en beklagelse som angivelig er skrevet av Newman selv, står det - på haltende engelsk - at han ber på sine knær om nåde. Amerikaneren ber både det nordkoreanske folket og landets regjering om forlatelse, ifølge brevet som er offentliggjort av KCNA.

(NTB)