Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea: - Har funnet opp alkohol man ikke blir fyllesyk av

Har tidligere hevdet å kunne kurere aids, kreft og ebola.

 ALKOHOL:  Nord-Korea hevder å ha funnet opp alkohol man ikke blir fyllesyk av. Her er landets leder Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/
ALKOHOL: Nord-Korea hevder å ha funnet opp alkohol man ikke blir fyllesyk av. Her er landets leder Kim Jong-un. Foto: REUTERS/KCNA/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea fikk nylig hele verden til å holde pusten da de kunngjorde at de prøvesprengte en hydrogenbombe. Påstanden ble avvist av etterretningskilder i flere land, som mente det trolig var snakk om en atombombe.

Denne gangen er kunngjøringen langt mer uskyldig. Nå hevder de nemlig å ha funnet opp alkohol man ikke blir fyllesyk av.

Brent ris Mirakelmiksturen skal være laget av ginseng og brent ris. Det er landets statseide avis, Pyongyang Times, som annonserer den «gledelige» nyheten.

Det skriver flere britiske medier, blant annet avisa The Telegraph.

Ifølge Pyongyang Times, kalles den nye alkoholen Koryo, og skal være produsert ved Terdonggang Foodstuff Factory, som skal ha viet mange år til å utvinne drikken.

- Kurerte kreft, aids og ebola Dette er riktignok ikke første gang slike nyheter kommer fra det lukkede landet. Tidligere har de hevdet å kunne kurere kreft, aids og ebola. Disse medisinene skal også inneholde ginseng.

Mannen som fronter denne kampanjen er doktor Jon Sung Hun, som forteller at hovedingrediensen i vidundermedisinen er ginseng, og at det gjør kroppen i stand til å motstå «en rekke ondartede epidemier».

De trekker også fram det som omtales som en «medisinsk studie» der 56 prosent av de HIV-positive testpersonene har blitt helt friske. De resterende 44 prosentene ble også merkbart bedre.

Fant opp hamburgeren Hva kreftkuren angår, står det at «medisinen kurerer en rekke forskjellige krefttyper», men går ikke mer i dybden på nøyaktig hvilke former for kreft det gjelder.

Dette er riktignok ikke det første Nord-Korea hevder å ha funnet opp.

Det hevdes at landets avdøde leder, Kim Jong-il skal ha funnet opp hamburgeren. Bakgrunnen for oppfinnelsen er behovet for ikke-vestlige matvareprodukter. Dermed ble «dobbelt brød med kjøtt» funnet opp.

Jong-un skal også være i besittelse av magiske evner så han aldri trenger å benytte seg av toalettet.

Nær frysepunktet Men situasjonen i landet er alt annet enn fryd og gammen.

Landet omtales som et av verdens mest lukkede med et totalitært regime.

Forholdet mellom Nord og Sør er nær frysepunktet etter at Nord-Korea nylig hevdet å ha detonert ei hydrogenbombe. Dette ble etterfulgt av at et amerikansk B-52 bombefly - ofte brukt til å frakte atomvåpen - fløy over Sør-Korea, flankert av sørkoreanske F-15 kampfly.

Kim Jong-un tar opp prøvesprengningen og sier det nå er på tide at USAs regjering vraker sin fiendtlige politikk overfor Nord-Korea. Han benekter at uttalelsene hans er styrt, og anklager vestlige medier for å «misforstå» situasjonen i landet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media