Nord-Korea: - Stemmer ikke at Kim Jong-un er syk

Landets FN-ambassadør avviser påstandene.

IKKE VIST SEG:  Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har ikke vist seg offentlig den siste måneden, og det har blitt spekulert i hvor han kan befinne seg. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/NTb Scanpix
IKKE VIST SEG: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har ikke vist seg offentlig den siste måneden, og det har blitt spekulert i hvor han kan befinne seg. Foto: AP Photo/Wong Maye-E/NTb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ikke riktig at Nord-Koreas diktator Kim Jong-un er syk, ifølge landets FN-ambassadør i Genève.

- Dette er bare rykter, oppdiktede rykter, sier ambassadør So Se-pyong i et intervju med nyhetsbyrået Reuters. Han avviser at Kim har operert anklene, slik enkelte medier har hevdet.

Bilder av diktatoren fra i sommer tydet på at han haltet, og den siste måneden har han ikke vist seg offentlig. Statlige nordkoreanske medier har meldt at Kim «lider av ubehag», uten å røpe flere detaljer.

En kilde har hevdet overfor det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at diktatoren lider av urinsyregikt, men dette er ikke bekreftet.

I intervjuet med Reuters hevder So Se-pyong at Nord-Korea er rede til å gjenoppta de internasjonale samtalene om landets atomprogram, men at USA ikke vil. Han antyder også at det nordkoreanske kommunistpartiet har fjerning av atomvåpen som et langsiktig mål.

Samtidig mener So at Nord-Koreas kjernefysiske våpen har fungert som en beskyttelse mot angrep fra USA.

- Hadde vi gitt opp våpnene, slik andre land har gjort, tror jeg selvfølgelig at de ville ha angrepet oss allerede, sier ambassadøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer