Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea: - Vellykket test av rakettmotor

Nord-Korea hevder å ha gjennomført en test av en rakettmotor som ifølge Kim Jong-un «garanterer» muligheten for et atomangrep mot USA.

-SUKSESS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un ble avbildet under det som skal ha vært en vellykket test av rakettmotor. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpi
-SUKSESS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un ble avbildet under det som skal ha vært en vellykket test av rakettmotor. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nordkoreanske lederen var til stede da motoren, som er tilpasset en interkontinental ballistisk rakett, ble testet, ifølge pressemeldingen fra det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Den siste tiden har Kims regime kommet med flere uttalelser om framgang i sitt atomprogram, selv om nordkoreanerne er under strenge sanksjoner fra FN.

Truer med atomangrep - Så snart Kim ga klarsignal for testen, spyttet raketten ut flammer og ga et øredøvende smell, heter det i meldingen fra KCNA, der Kim siteres på følgende:

- Den store suksessen gir en sterk garanti for å gjennomføre en ny form for atomangrep mot de amerikanske imperialistene og andre fiendtlige styrker.

- Nå kan vi utstyre vår nye type interkontinentale raketter med enda kraftigere atomstridshoder og holde enhver slum av ondskap i verden, inkludert det amerikanske fastlandet, innenfor vår rekkevidde, la Kim til.

Økte spenninger Spenningene på Korea-halvøya har økt etter at nordkoreanerne gjennomførte sin fjerde atomtest i januar, i tillegg til oppskytningen av en langdistanserakett måneden etter. FN svarte med å ilegge Nord-Korea de tøffeste sanksjonene til dags dato, og Kims regime beskylder USA og Sør-Korea for å gå i spissen for de styrkede sanksjonene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!