Nord Korea: - Vi har funnet bevis for enhjørninger

Bekrefter opplysninger i geografiboka «Sinjungdonggukyojisungnam», ifølge nord-koreanske forskere.

SENSASJON: Kim Jong-un, øverste leder i Nord-Korea, poserer her på en hest. Nå har forskere i landet funnet bevis for at det bodde enhjørninger i landet i tidligere tider, noe som øker statusen til både Nord-Korea og dets leder. Foto: KCNA
SENSASJON: Kim Jong-un, øverste leder i Nord-Korea, poserer her på en hest. Nå har forskere i landet funnet bevis for at det bodde enhjørninger i landet i tidligere tider, noe som øker statusen til både Nord-Korea og dets leder. Foto: KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA kom rett før helgen med en verdenssensasjon fra forskere ved landets historiske fakultet.

Forskerne har nemlig funnet beviser som «igjen bekrefter» bevis på at det bodde enhjørninger i Nord-Korea under Goguryeo-dynastiet (ca 0-700). Nord-Korea var på den tiden en del av et større rike som inkluderte hele den koreanske halvøya og deler av Kina.

Ligger ved Pyongyang Den spesielle hulen ligger kun 200 meter fra Yongmyong-tempelet i Pyongyang og ifølge KCNA er det en stein foran inngangen til hulen der det står «Enhjørninghule». Forskerne mener steinen stammer fra fra Koryo-tiden (918-1392).

- Koreanske historiebøker forteller om enhjørningen, som man antar ble ridd av kong Tongmyong, og enhjørninghulen, sier Jo Hui Sung til KCNA.

Oppdagelsen bekrefter også opplysninger i boka «Sinjungdonggukyojisungnam», en koreansk geografibok fra 1500-tallet, der det står at det skal befinne seg en enhjørninghule på stedet der forskerne nå har funnet sine beviser.

- Styrker legitimiteten Funnet bekrefter ifølge KCNA at Pyongyang var hovedstad i Goguryeo-riket, samt at Pyongyang var den viktigste byen i Koguryo-kongedømmet. Dette øker dermed statusen til den nordkoreanske hovedstaden, noe som ønskes velkommen av regimet i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer