TRUER: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, advarer USA og president Donald Trump mot å innføre nye sanksjoner. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon, File
TRUER: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, advarer USA og president Donald Trump mot å innføre nye sanksjoner. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon, FileVis mer

Nord-Korea advarer USA mot å innføre nye sanksjoner

Nord-Korea sier USA skal få som fortjent om de fortsetter å innføre nye sanksjoner mot landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lukkede regimet advarer USA mot å fortsette de «ulovlige og urettmessige» sanksjonene mot landet.

– Nord-Korea er forberedt på og villig til å bruke alle midler, heter det i en uttalelse fra landets utenriksdepartement.

Videre advarer landet om at det kan forårsake USA «den største smerten og lidelsen landet noen gang har gått gjennom i dets historie».

USA har formelt anmodet om en avstemning i FNs sikkerhetsråd mandag for å pålegge Nord-Korea nye sanksjoner.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har USA søndag revidert utkastet over tiltak i forslaget om en ny FN-resolusjon. Den nye listen på åtte sanksjoner skal være noe mildere, men fortsatt innebære forbud mot eksport av olje til Nord-Korea. Ifølge diplomatiske kilder var Russland og Kina imot de aller fleste punktene i det første utkastet.

Formålet med sanksjonene er å presse Nord-Korea til å stanse sine programmer for utvikling av atomvåpen og langtrekkende raketter.

Søndag forrige uke gjennomførte det lukkede regimet sin sjette og hittil mest kraftfulle atomprøvesprenging.

(NTB)