IKKE FORNØYD: Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte USAs president Donald Trump i juni. Nå kommer Nord-Korea med anklager mot USA. Foto: AFP / SAUL LOEB / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte USAs president Donald Trump i juni. Nå kommer Nord-Korea med anklager mot USA. Foto: AFP / SAUL LOEB / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea anklager USA for å sabotere atomnedrustningen

Nord-Korea mener at USAs sanksjoner undergraver atomnedrustningsprosessen på Koreahalvøya. Nordkoreanerne anklager amerikanerne for å vise manglende tillit.

I uttalelsen fra Nord-Korea heter det at USA «fornærmer sin motpart og kaster kaldt vann på våre helhjertede forsøk på å bygge tillit».

FÅR KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å gjengjeldt en hilsen fra en nordkoreansk general under toppmøtet med Kim Jong-un. Video: CNN Vis mer

Videre skriver det nordkoreanske utenriksdepartementet at tillit er en forutsetning for å oppfylle målsettingene til USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Utspillet kommer på et tidspunkt der amerikanerne har understreket viktigheten av å opprettholde det internasjonale presset mot Nord-Korea.

– Ideen om at vi kommer til å lette på sanksjonstrykket bare basert på Nord-Koreas ord, er overhodet ikke noe vi vurderer, sa USAs sikkerhetsrådgiver John Bolton til Fox News tirsdag.

– Vi kommer ikke til å gi oss før vi ser konkrete nedrustningsframskritt, fortsatte han.

Bolton mente at det bare var USA som hadde opprettholdt sin del av avtalen inngått i Singapore. Der lovte Kim en «full og irreversibel atomnedrustning» i bytte mot diplomatiske relasjoner og opphevelse av sanksjonene. Løftene var dog lite konkrete og ikke mer enn Nord-Korea har lovet flere ganger før.

UTROLIG INTERVJU: Tidligere basketballstjerne Dennis Rodman har vært i Nord-Korea en rekke ganger over flere år og kjenner Kim Jong-un privat. Rodman forteller i dette intervjuet med CNN at møtet mellom Donald Trump, som han støtter helhjertet, og Kim Jong-un, er en stor dag for ham og noe han har jobbet for i en årrekke. Videre forteller Rodman ... Vis mer