Nord-Korea antyder stans i rakettprogram

Utenriksminister Madeleine Albrights statsbesøk i Nord-Korea viste resultater på dag to. I dag skal nemlig Kim Jong-Il ha antydet overfor Albright at landet ikke kommer til å gjennomføre flere rakettutskytninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa Albright etter sin andre dag i møte med den nordkoreanske lederen. Albright sa at under den storslagne oppvisningen på en stadion i går, ble det blant annet vist et filmklipp av den omstridte hendelsen i august 1998, da Nord-Korea skjøt opp en Taepodong-rakett som gikk over Japan.

- Da disse bildene ble vist, snudde Kim Jong-Il seg mot meg og sa at dette hadde vært den første rakettoppskytingen og det kom til å bli den siste, sa Albright på en pressekonferanse i dag.

Amerikanske tjenestemenn i Albrights følge sa at de ikke hadde tolket uttalelsen som «en kommentar i forbifarten», og at de hadde fulgt opp dette med ham under dagens samtale.

- Kim Jong-il har personlig lovet at nordkoreanske myndigheter ikke vil skyte opp flere langdistanseraketter, sa en framstående amerikansk tjenestemann.

(NTB)