Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea åpner for å gjenoppta atomsamtaler

Kim Jong-il åpner for å gjenoppta sekslands- samtalene om landets atomvåpenprogram.

SAMTALER: Kinas statsminister Wen Jiabao (t.v.) og Nord-Koreas leder Kim Jong-il møttes mandag til samtaler i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Her under mottakelsen av den kinesiske statsministeren søndag. Foto: REUTERS / KCNA/ SCANPIX
SAMTALER: Kinas statsminister Wen Jiabao (t.v.) og Nord-Koreas leder Kim Jong-il møttes mandag til samtaler i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. Her under mottakelsen av den kinesiske statsministeren søndag. Foto: REUTERS / KCNA/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En forutsetning er imidlertid at Nord-Korea først får forhandle på tomannshånd med USA.

- Det fiendtlige forholdet mellom Nord-Korea og USA bør endres til fredelige bånd gjennom de tosidige samtalene, sa Kim ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA da han mandag møtte Kinas statsminister Wen Jiabao.

Diktatoren la til at en fortsettelse av sekslandssamtalene avhenger av utfallet av samtalene med USA.

I tillegg til Nord-Korea, USA og Kina har også Sør-Korea, Japan og Russland tidligere deltatt i de såkalte sekslandssamtalene. Nord-Korea forlot imidlertid forhandlingsforumet i april. På grunn av de historisk tette båndene til Kina har kinesisk diplomati vært regnet som en mulighet til å få nordkoreanerne tilbake til forhandlingsbordet på.

Offisielt er den kinesiske statsministeren Wen Jiabaos tre dager lange reise i Nord-Korea beskrevet som et vennskapsbesøk som markerer det 60 år lange diplomatiske samarbeidet mellom de to landene.

De nordkoreanske statlige mediene rapporterte også søndag at Kim Jong-il hadde vært imøtekommende med tanke på nye atomsamtaler da han diskuterte saken med Wen Jiabao.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling