Nord-Korea åpner opp

Se uvanlig frie bilder fra landsbygda i det isolerte landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Nord-Korea gjør seg klar til å feire at det er 100 år siden regimets grunnlegger og evige president Kim Il-sung ble født.

I den anledning har utenlandske journalister fått et uvanlig åpent bilde av landet. Et knippe utlendinger har fått slippe inn, og de har fått filme langt friere enn det som har vært vanlig i kommuniststaten.

Videoen over viser deg så vel hovedstaden Pyongyang som uvanlige scener fra landsbygda.

Journalistene har også fått besøke fødestedet til Kim den store, der hans fødsel skal markeres søndag 15. april.

I tillegg til de faste severdighetene i hovedstaden, fikk de utenlandske journalistene også se rampen der Nord-Korea forbereder oppskytingen av en kontroversiell langdistanserakett.

- Straks klar Nord-Korea er straks ferdig med forberedelsene til oppskytingen av en langdistanserakett, ifølge en nordkoreansk tjenestemann. Nabolandene er bekymret. - Vi forventer å bli ferdig med monteringen i løpet av dagen, sa Ryu Kum-Chol, visedirektør ved avdelingen for romfartsutvikling i Nord-Korea, tirsdag. Ryu forsikret utenlandske journalister i Pyongyang om at vrakrestene fra utskytingen ikke vil utgjøre noen fare for landene i regionen. - Vi har valgt en trygg bane, og første fase vil skje 160 kilometer fra land, mens den andre fasen skal finne sted drøyt 190 kilometer fra land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer