RAKETTER: Nord-Korea, her representert ved leder Kim Jong-Un, har avfyrt flere raketter ut i havet som respons på den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea innledet mandag. Foto: AFP / NTB Scanpix
RAKETTER: Nord-Korea, her representert ved leder Kim Jong-Un, har avfyrt flere raketter ut i havet som respons på den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea innledet mandag. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Nord-Korea avfyrte raketter

Respons på den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea innledet mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea avfyrte flere raketter ut i havet som respons på den årlige militærøvelsen USA og Sør-Korea innledet mandag.

Militærøvelsen utløser hvert år en storm av krigersk retorikk fra Nord-Korea, og analytikerne ser på rakettene som begynnelsen på en ny kampanje mot Sør-Korea.

Da rakettene ble avfyrt, gjorde Nord-Koreas hær det klart at årets militærøvelse vil bringe den koreanske halvøya til randen av krig.

Sør-Koreas militære sier at to raketter med en rekkevidde på 500 kilometer, ble avfyrt fra byen Nampo og krysset landet før de datt ned i havet utenfor østkysten.

Rundt 10.000 sørkoreanske soldater og 8.600 amerikanske soldater tar del i øvelsen Key Resolve, som varer i nærmere to uker og som er ledd i større øvelse med 200.000 soldater som varer i åtte uker.

(NTB)