Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea avviser å ha begått forbrytelser mot menneskeheten

Mener FN-rapporten som fastslår at de har begått forbrytelser lik nazistenes er «løgn og oppspinn».

BENEKTER:  Nord-Korea kaller FN-rapporten om landets menneskerettighetsbrudd for «løgn og oppspinn som med overlegg er funnet på av fiendtlige styrker. Bildet viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: EPA/Rodong Sinmun/NTB Scanpix
BENEKTER: Nord-Korea kaller FN-rapporten om landets menneskerettighetsbrudd for «løgn og oppspinn som med overlegg er funnet på av fiendtlige styrker. Bildet viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: EPA/Rodong Sinmun/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I FN-rapporten heter det at Nord-Korea har begått forbrytelser mot menneskeheten som har slående likheter med nazistenes grusomheter.

Lørdag avviste Nord-Korea rapporten, og landets utenriksdepartement kaller rapporten «løgn og oppspinn som med overlegg er funnet på av fiendtlige styrker».

Kommisjonen som har gransket menneskerettssituasjonen i Nord-Korea i ett år, presenterte sine konklusjoner i Genève mandag. «Utslettelse, slaveri, tortur, seksuell vold, forfølgelse og sult» er blant de forbrytelser kommisjonen ramser opp.

- Rapporten er full av rene løgner, heter det derimot i uttalelsen fra Nord-Koreas utenriksdepartement.

I et eget brev til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skriver kommisjonens leder Michael Kirby at forbrytelsene er blitt begått av offentlig ansatte «under effektiv kontroll» av Kim, som er landets øverste leder, sjef for de militære styrkene og leder av kommunistpartiet.

Kirby skriver til Kim at han råder FN til å oversende rapporten om Nord-Korea til Den internasjonale straffedomstolen ICC for å sikre at enhver forbryter, «muligens inkludert Dem selv», kan stilles til ansvar.

(NTB)

Hele Norges coronakart