Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea beklager åpning av demning

Seks sørkoreanere døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nord-Korea beklager at seks sørkoreanere døde som følge av at en demning ble åpnet uten varsel i september.

Beklagelsen ble framført på et møte mellom representanter for Nord-Korea og Sør-Korea i Kaesong, like nord for grensa mellom de to statene, onsdag.

Åpningen av demningen utløste en plutselig flom i elva som krysser grensa inn i Sør-Korea, og seks sørkoreanere som var på fisketur eller camping, mistet livet.

Nord-Korea sa at mye vann gjorde at de måtte åpne demningen for å unngå en større ulykke, og Sør-Korea konkluderte med at det ikke var snakk om et angrep.

På møtet onsdag lovet den nordkoreanske representanten at Nord-Korea vil varsle Sør-Korea om lignende tiltak må iverksettes i framtiden. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling