Nord-Korea bekrefter prøvesprengning av hydrogenbombe

Etter jordskjelv ved testbase for atomvåpen.

PRØVESPRENGNING: Sørkoreanske medier advarte allerede i oktober om at Nord-Korea forberedte seg på flere underjordiske atomprøvesprengninger i Punggye-ri-området. Det har tidligere blitt gjennomført prøvesprengninger ved den samme testbasen i 2006, 2009 og 2013. Foto: Digital Globe/Reuters/Scanpix
PRØVESPRENGNING: Sørkoreanske medier advarte allerede i oktober om at Nord-Korea forberedte seg på flere underjordiske atomprøvesprengninger i Punggye-ri-området. Det har tidligere blitt gjennomført prøvesprengninger ved den samme testbasen i 2006, 2009 og 2013. Foto: Digital Globe/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea har gjennomført sin første vellykkede prøvesprenging av en hydrogenbombe, melder den statlige nordkoreansk fjernsyn.

En hydrogenbombe vil være et betydelig framskritt for landets militære ambisjoner, skriver CNN. Hydrogenbomber er langt kraftigere enn atombomber. Teknologien som benyttes i hydrogenbomber er også betydelig mer avansert, enn teknologien i atombomber. 

- Tvilte på Kim Eksperter har derfor tidligere stilt seg tvilende til at landet skal ha utviklet en hydrogenbombe.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un hintet derimot om at landet hadde utviklet en hydrogenbombe under et besøk i Pyeongchang nylig, der han hyllet bestefaren Kim Il-sung, ifølge NTB.

- Han gjorde Nord-Korea til en mektig atommakt som er rede til å detonere både en atombombe og en hydrogenbombe for å forsvare sin suverenitet og nasjonens verdighet, heter det i det statlige nyhetsbyrået KCNAs referat fra besøket.

Men etter nattens uttalelser fra Nord-Korea er det flere som stiller spørsmålet: Kan Nord-Korea virkelig ha utviklet en hydrogenbombe?

Erklæringen fra nordkoreanske myndigheter kom kort tid etter at det ble registrert et tilsynelatende menneskeskapt jordskjelv, målt til en styrke på 5.1, natt til onsdag. Jordskjelvet ble registrert i nærheten av en av landets velkjente testbaser for atomvåpen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer