Nord-Korea ber om «fredssamtaler» med naboene. Sør-Korea nekter

Nord-Korea sier de vil forhindre en ny krig. Sør-Korea vil ikke snakke med naboene så lenge de truer med atomvåpen.

INGEN VENNER I SØR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har bedt om et møte med sørkoreanske myndigheter. Men sørkoreanerne er ikke spesielt interessert i å snakke med naboene i nord, før de eventuelt forplikter seg til atomvåpennedrustning. Foto: Kyodo/via Reuters
INGEN VENNER I SØR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har bedt om et møte med sørkoreanske myndigheter. Men sørkoreanerne er ikke spesielt interessert i å snakke med naboene i nord, før de eventuelt forplikter seg til atomvåpennedrustning. Foto: Kyodo/via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederne i Nord-Korea sier de vil møte Sør-Koreas ledelse til samtaler som kan «forhindre en ny Koreakrig». Men naboene i sør nekter, melder nyhetsbyrået AFP. 

Det var Kim Jung-un selv som tok til orde for et forberedende møte med sørkoreanske myndigheter, i forkant av et foreslått militærtoppmøte mellom de to landene. Tilbudet kom under kommunistpartiets første landsmøte på 36 år tidligere denne måneden, men ble umiddelbart avvist av Sør-Korea som kalte det spill for galleriet. 

- Kan forhindre krig Tilbudet ble gjentatt på fredag, bare for å bli avvist av ledelsen i Seoul samme dag, skriver AFP. Men Kim nekter å gi seg så lett. Lørdag gikk Nord-Koreas forsvarsdepartement ut med en ny innbydelse. 

- Vi foreslår å opprette kontakt, for å kunne komme fram til en enighet om tid og sted for nye samtaler om mellom militærmyndigheter i begge land. 

- Det er en presserende sak direkte knyttet til den videre eksistensen til Korea, for å minske den militære spenningen og for å kunne forhindre en ny Koreakrig, heter det i uttalelsen som ble gjengitt av landets statlige tv-kanal. Myndighetene i Sør-Korea insisterer imidlertid på at det ikke vil bli gjennomført nye samtaler med nabolandet, med mindre det lukkede regimet forplikter seg til å avvikle sitt atomprogram. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer