Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Nord-Korea:

Nord-Korea ber Trump komme med en fredsavtale

Ber Donald Trump ta grep.

ØNSKER HAN FRED?: Nord-Koreas viseambassadør til  FN foreslår at USA erstatter dagens våpenhvileavtale for Koreahalvøya med en permanent fredsavtale. Bildet viser Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, som er avbildet under landets siste prøveoppskyting av en rakett som de hevder kan brukes til å rette et atomangrep mot USA. Foto: KCNA
ØNSKER HAN FRED?: Nord-Koreas viseambassadør til  FN foreslår at USA erstatter dagens våpenhvileavtale for Koreahalvøya med en permanent fredsavtale. Bildet viser Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, som er avbildet under landets siste prøveoppskyting av en rakett som de hevder kan brukes til å rette et atomangrep mot USA. Foto: KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea foreslår at USA erstatter dagens våpenhvileavtale for Koreahalvøya med en permanent fredsavtale.

- Trump-administrasjonen bør innføre ny politikk overfor Nord-Korea for å sikre varig fred på Koreahalvøya, sa Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i New York fredag.

RAKETTEST: Regimet i Nord-Korea fortsetter å terge på seg det internasjonale samfunnet ved stadig nye rakettester. Samtidig foreslår landets FN-ambassadør en langvarig fredsavtale. Foto: Korean Central News Agency (KCNA)
RAKETTEST: Regimet i Nord-Korea fortsetter å terge på seg det internasjonale samfunnet ved stadig nye rakettester. Samtidig foreslår landets FN-ambassadør en langvarig fredsavtale. Foto: Korean Central News Agency (KCNA) Vis mer

Han sa imidlertid ikke noe om hvordan USA kan gjøre dette på egen hånd.

Tidligere denne uken fordømte FN sikkerhetsråd nok en gang nylige rakettoppskytninger fra Nord-Korea og diskuterte samtidig tøffere sanksjoner.

Ambassadøren hevder at den seneste rakettesten var å regne som selvforsvar. Samtidig avviste han anklager om at Nord-Korea var involvert i det massive cyberangrepet som rammet 150 land i forrige uke.

–Det er typisk USA å starte en bråkete anti-Nord-Korea-kampanje, sa han.

Våpenhvileavtalen for Koreahalvøya ble undertegnet i 1953. Selv om kamphandlingene stanset etter dette, er Nord- og Sør-Korea teknisk sett fortsatt i krig. Nord-Korea har flere ganger truet med at de vil trekke seg fra avtalen.