Nord-Korea beskylder USA for å øve på atomangrep

Etter at to amerikanske bombefly simulerte bakkeangrep under en øvelse på den sørkoreanske østkysten.

LEDEER: Nord-Koreas leder, Kim Jong Un. Foto: KCNA/ REUTERS/SCANPIX
LEDEER: Nord-Koreas leder, Kim Jong Un. Foto: KCNA/ REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Korea beskylder USA for å øve på et overraskende atomangrep.

Øvelsen skjer få dager før USAs president Donald Trump besøker Sør-Korea.

To B-1B-bombefly fra den amerikanske militærbasen på Guam øvde på angrep mot landmål, men avfyrte ikke skarpe våpen, opplyser en kilde i det sørkoreanske forsvaret. Bombeflyene var eskortert av sørkoreanske F-16-fly.

Statlige nordkoreanske medier var raskt ute med å fordømme øvelsen, og beskyldte USA for å forberede atomkrig og øve på et overraskelsesangrep.

Atomtrusselen fra Nord-Korea vil etter alt å dømme bli et hovedtema for Donald Trumps rundreise i Asia. Trump lander i Japan på søndag, fortsetter deretter videre til Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene.

Nord-Korea har de siste månedene testet interkontinentale raketter som kan ha potensial til å nå det amerikanske fastlandet. Landet har også gjennomført den kraftigste atomprøvesprengningen så langt. Flere mellomdistanseraketter er også skutt i retning Japan. USA har svart med å sende strategiske styrker til området, og har også jobbet for å skjerpe sanksjonene mot regimet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer