Nord-Korea er villige til å snakke med USA etter Trumps møteavlysning

VIL MØTE TRUMP: Nord-Korea, her representert ved leder Kim Jong-un sier de fremdeles er villige til å møte USA for å løse problemer. Foto: KCNA / via REUTERS / NTB scanpix
VIL MØTE TRUMP: Nord-Korea, her representert ved leder Kim Jong-un sier de fremdeles er villige til å møte USA for å løse problemer. Foto: KCNA / via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Torsdag ble det kjent at USAs president Donald Trump avlyser det planlagte toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

- Vil møte USA

Viseutenriksminister Kim mener beslutningen ikke er i tråd med verdens ønsker, og at Nord-Korea er villige til å jobbe sammen med amerikanerne for å løse problemene som har oppstått, ifølge Reuters.

- Vi uttrykker vår villighet til å sitte ned i ansikt til ansikt med USA for å løse problemer når som helst og i hvilken som helst form, sier Kim, ifølge Yonhap.

Ifølge nyhetsbyrået lyder beskjeden fra Nord-Korea at det er svært viktig å få gjennomført møtet for å løse den «alvorlige, fiendtlige relasjonen».

Nord-Korea sier at Kim Jong-un nærmest har lagt alt annet til side for å forberede seg på møtet med Trump.

- Lederen vår har også sagt at et møte med president Trump ville dannet en god begynnelse, og han har lagt mye innsats i forberedelsene av dette, sier viseutenriksminister Kim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer