Nord-Korea etter FN-kritikk: «svindel», «krigserklæring» og «katastrofale konsekvenser»

Fnyser av FN-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det nordkoreanske regimet tar ikke lett på kritikken fra FN om at det skjulte landet skal stå bak tiår med bestialske straffe- og torturmetoder mot sine egne innbyggere og de som har utfordret styresettet i landet.

Bakgrunnen er en FN-rapport i februar basert blant annet på intervjuer med tidligere politiske fanger i landet. FNs undersøkelseskomite skal ha avdekket tortur, politisk undertrykkelse og annen kriminalitet i landet, som påpekes i rapporten som er utgangspunktet for forslaget om en resolusjon om å stille Nord-Korea for Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC).

Ifølge FN-rapporten overskygger menneskerettssituasjonen i Nord-Korea alle andre land i varighet, intensitet og skrekk.

- Katastrofale konsekvenser De som anklages for politisk uenighet med ledelsen bare forsvinner i fengselsleirer. Der skal de bli utsatt for planlagt sult, tvangsarbeid, henrettelser, tortur, voldtekt og folk skal nektes rettigheten til å få barn gjennom avtraffelser, tvungne aborter og barnedrap.

Nord-Korea fnyser av det de mener er påstander og har advart mot at de som følge av kritikken muligens blir tvungne til å gjennomføre atomprøvesprengninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer