- Nord-Korea forbereder rakettprøveskyting

Følger opp prøvesprengningen.

PRØVESKYTING: Nord-Korea avfyrer kortdistanseraketter tidligere i år. Foto: KCNA/AFP/SCANPIX
PRØVESKYTING: Nord-Korea avfyrer kortdistanseraketter tidligere i år. Foto: KCNA/AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nord-Korea lar seg ikke skremme av verdens fordømmelse og kommer trolig til å følge opp mandagens atomprøvesprengning med en rakettprøveskyting.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder at Nord-Korea akter å prøveskyte en kortdistanserakett over Gulehavet i løpet av tirsdag eller onsdag.

- Nord-Korea har innført en forbudssone for alle fartøy i Gulehavet utenfor Jungsan i Sør-Pyongan-provinsen. De kommer trolig til å avfyre en kortdistanserakett i morgen, opplyser en regjeringskilde i Seoul til Yonhap.

Jungsan ligger rundt 40 km vest for Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, og raketten som skal prøveskytes, er trolig basert på kinesisk teknologi og har en rekkevidde på 160 kilometer.

Nord-Korea har gjennomført en rekke prøveskytinger av kortdistanseraketter de siste årene, både over Gulehavet og Japanhavet.

Prøveskytingene har ofte funnet sted i forbindelse med at det rettes internasjonal kritikk mot regimet i den lukkede kommuniststaten.

FNs sikkerhetsråd fordømte mandag Nord-Koreas atomprøvesprengning og varslet nye straffetiltak mot landet.

I begynnelsen av april avfyrte Nord-Korea en rakett som ifølge landets myndigheter fraktet en satellitt ut i verdensrommet.

Kritiske røster internasjonalt hevdet at det den gang var snakk om en fordekt test av en langdistanserakett.

(NTB)