Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Nord-Korea forbereder satellittoppskyting

Nord-Korea forbereder å skyte opp en satellitt, ifølge en sørkoreansk avis. 

NY TEST: Avisa JoongAng Ilbo siterer ikke navngitte sørkoreanske tjenestemenn på opplysningene. Satellitten som angivelig skal skytes opp, er en nyutviklet versjon med navnet Kwangmyongsong-5. Satellitten har både kameraer og kommunikasjonsutstyr, skriver avisen tirsdag. Bildet viser oppskytinga av Kwangmyongsong-4 i 2016. Foto: KCNA
NY TEST: Avisa JoongAng Ilbo siterer ikke navngitte sørkoreanske tjenestemenn på opplysningene. Satellitten som angivelig skal skytes opp, er en nyutviklet versjon med navnet Kwangmyongsong-5. Satellitten har både kameraer og kommunikasjonsutstyr, skriver avisen tirsdag. Bildet viser oppskytinga av Kwangmyongsong-4 i 2016. Foto: KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa JoongAng Ilbo siterer ikke navngitte sørkoreanske tjenestemenn på opplysningene.

Satellitten som angivelig skal skytes opp, er en nyutviklet versjon med navnet Kwangmyongsong-5. Satellitten har både kameraer og kommunikasjonsutstyr, skriver avisen tirsdag.

Pyongyang skjøt senest i 2016 opp en satellitt, Kwangmyongsong-4. Oppskytingen ble av verdenssamfunnet ansett for å være en fordekt test av en ballistisk rakett.

Tirsdagens sak i JoongAng Ilbo kommer dagen etter at kommunistpartiets avis i Nord-Korea på lederplass understreket landets rett til å ha et «fredelig romprogram». FN-sanksjoner mot Nord-Korea forbyr imidlertid landet å bruke ballistisk raketteknologi, selv til en eventuell satellittoppskyting.

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd vedtok 22. desember nok en runde med sanksjoner mot Nord-Korea. De nye tiltakene er særlig rettet mot landets energiimport og begrenser samtidig eksporten ytterligere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!