INGEN ADGANG: Sørkoreanske lastebiler snur etter at de har fått beskjed om at de ikke kan kjøre inn i industrisonen Kaesong i Nord-Korea. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
INGEN ADGANG: Sørkoreanske lastebiler snur etter at de har fått beskjed om at de ikke kan kjøre inn i industrisonen Kaesong i Nord-Korea. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpixVis mer

Nord-Korea fortsetter å provosere

Blokkerer adgangen til industrianlegg igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For annen dag på rad blokkerte Nord-Korea torsdag sørkoreaneres adgang til industrisonen Kaesong, opplyser journalister ved grensa.

Rundt 40 lastebiler ventet på å krysse grensa for å kjøre til industrisonen, men snudde da det ble opplyst over høyttaler at det var forbudt å krysse grensa.

Totalt 526 sørkoreanere og 421 kjøretøyer skulle etter planen krysse grensa inn i Nord-Korea torsdag.

Sørkoreanske myndigheter benektet meldinger om at Nord-Korea hadde krevd en total uttrekking av sørkoreansk personell fra Kaesong innen 10. april.

Gjenforeningsministeriet sier at Nord-Korea bare ba noen av bedriftene i Kaesong om en liste over sørkoreanske ansatte som skulle reise ut innen den datoen.

Nord-Korea informerte onsdag Sør-Korea om at den daglige trafikken av sørkoreanere til Kaesong, 10 kilometer inne i Nord-Korea, var stanset.

Det er ikke sagt noe om hvor lenge grensestengningen vil vare, men Nord-Korea sa at alle sørkoreanere som befant seg i Kaesong, var fri til å forlate byen.

Kaesong drives av Nord-Korea og Sør-Korea i fellesskap og gir arbeid til over 50.000 nordkoreanere i 123 fabrikker.

Siden Kaesong er en viktig kilde for valuta for Nord-Korea, er blokkeringen av adgangen til sonen en dramatisk opptrapping av den pågående konflikten mellom Nord- og Sør-Korea.

(NTB)