Nord-Korea frykter atomangrep

Russland mener at sikkerheten til Nord-Korea må garanteres for å få det isolerte regimet til å frasi seg retten til å ha atomvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister, Igor Ivanov, sa i dag at situasjonen kan bli uforutsigbar hvis ikke Nord-Koreas sikkerhet blir garantert. Samtidig understreket Ivanov at Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) inspektører må få vende tilbake til Nord-Korea. Inspektørene ble utvist nyttårsaften.

Nord-Korea anklaget mandag USA for å forberede et atomvåpenangrep. Det offisielle nyhetsbyrået KCNA meldte at Nord-Korea hadde bedret sin evne til selvforsvar for å møte trusselen fra «den intensiverte amerikanske invasjonspolitikken», som ifølge Pyongyang går ut på å «kvele Nord-Korea med atomvåpen».

- Hvis USA starter en atomkrig på den koreanske halvøya, vil det ikke unngå sin selvutslettelse, skriver KCNA.

Reell frykt

Sørkoreanske analytikere mener at de nordkoreanske lederne virkelig tror på det skremselsbildet de presenterer.

- Når nordkoreanere sier at de er bekymret for et amerikansk militært angrep, mener de det, sier Koh Yu-Hwan, som er professor ved Dongkuk-universitet i Seoul. Han mener at president George W. Bush sementerte den nordkoreanske frykten for et angrep da han plasserte landet i ondskapens akse sammen med Irak og Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer