VISTE TENNER: En nordkoreansk militærøvelse endte med at skudd ble avfyrt mot Sør-Korea, og traff sørsiden av den omdisktuerte grensedragningen til havs mellom de to landene. En talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet bekrefter at ilden ble besvart med granater fra selvdrevne K-9 haubitsere, lik de på dette arkivbildet. Foto: EPA
VISTE TENNER: En nordkoreansk militærøvelse endte med at skudd ble avfyrt mot Sør-Korea, og traff sørsiden av den omdisktuerte grensedragningen til havs mellom de to landene. En talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet bekrefter at ilden ble besvart med granater fra selvdrevne K-9 haubitsere, lik de på dette arkivbildet. Foto: EPAVis mer

Nord-Korea fyrte av 500 skudd mot Sør-Korea, som svarte med 300

Spent stemning etter skuddveksling i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reuters siterer en talsmann for det det sørkoreanske forsvarsdepartementet, som sier at Nord-Korea fyrte av om lag 500 skudd med artilleri under en øvelse mandag.

- 100 skudd gikk i vannet sør for den omdiskuterte grenselinjen mellom landene utenfor vestkysten av halvøya. Sør-Korea svarte med mer enn 300 skudd mot et område nord for den såkalte nordre grenselinjen, sier talsmann Kim Min-seok.

Han kaller skuddløsningen fra nord «en test av Sør-Koreas vilje til å forsvare den maritime landegrensen».

Tidligere i dag meldte Agence France Press (AFP) på Twitter at et nordkoreansk og et sørkoreansk skip hadde avfyrt skudd mot hverandre.

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap ble innbyggere på øyene Baengnyeong og Yeonpyeong evakuert.

Nord-Korea skal tidligere i dag ha varslet om at de skulle foreta prøveskytinger langs havgrensa mellom de to bitre fiendene, skriver BBC.

BBC skriver også at fire sørkoreanere ble drept av nordkoreansk artilleri i samme område for to år sida.