Nord-Korea går inn i en ny æra - tillater deg å ta med mobiltelefon inn i landet

Det blir likevel ikke lov til å kommunisere med lokale.

FRIERE TØYLER: Nå kan du, som innreisende i Nord-Korea, få med deg mobiltelefonen din inn i landet, etter årevis med forbud. Foto: NTB Scanpix
FRIERE TØYLER: Nå kan du, som innreisende i Nord-Korea, få med deg mobiltelefonen din inn i landet, etter årevis med forbud. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For bare fem år siden ble nordkoreanere kastet i fengsel eller drept om de ble tatt med mobiltelefon. På vei inn i diktaturstaten måtte utlendinger legge fra seg både telefoner, datamaskiner og elektroniske duppeditter, før de fikk komme inn i landet. 

Nå går Nord-Korea inn i en ny æra - og åpner opp for at utlendinger på ferie i landet skal få bruke telefonene sine i staten. 

Det skriver AP. 

Ifølge nyhetsbyrået kan innreisende nå ta med sine egne mobiltelefoner inn i landet - forbeholdt at de kjøper et SIM-kort for bruk i landet. Det er imidlertid fortsatt strengt forbudt for lokale og utlendinger å føre telefonsamtaler over mobilnettene, som fortsatt vil holdes separate fra hverandre. Det ser heller ikke ut som de lokale får ringe utenlands med det første. 

De nye lovendringene gjør derimot at besøkende nå kan ringe til Japan og USA - men ikke Sør-Korea. Utlendinger kan også leie et håndsett som gjør at de kan ringe til andre land, internasjonale ambassader i Pyongyang og internasjonale hotell i hovedstaden, skriver AP. Fortsatt kan bare de aller rikeste kan flotte seg med mobiltelefoner i Nord-Korea, og det råder fortsatt sterke restriksjoner over de lokale i staten. De har ikke tilgang til nasjonalt internett, og kan ikke ringe numre utenfor sitt eget land. - Samtidig som verden blir mer og mer sammensveisa, kommer Nord-Koreas valg om å isolere seg gå ut over deres fysiske og økonomiske verden. Det kommer til å bli vanskelig for dem å henge med økonomisk, sier styreformann i Google, Eric Schmidt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer