Nord-Korea går til angrep på USAs visepresident og truer igjen med å avlyse toppmøte

USAs visepresident Mike Pence får passet sitt påskrevet. - Ignorante og idiotiske uttalelser.

RASER: Nord-Koreas viseutenriksminister går til frontalangrep på USAs visepresident Mike Pence, for kommentarer han kom med nylig. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix
RASER: Nord-Koreas viseutenriksminister går til frontalangrep på USAs visepresident Mike Pence, for kommentarer han kom med nylig. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det offisielt ble kjent at USA og Nord-Koreas ledere Donald Trump og Kim Jong-un skal møtes til samtaler i Singapore 12. juni, har det kommet signaler fra Nord-Korea om at det ikke er helt sikkert at møtet faktisk kommer til å finne sted.

De har allerede truet med å avlyse møtet, og nå kommer det nye advarsler fra det lukkede regimet.

- Opp til USA

Ifølge viseutenriksminister Choe Son-hui, hviler møtets skjebne helt og holdent i USAs hender, skriver nyhetsbyrået Yonhap.

- Hvorvidt USA vil møte oss i et rom eller i en atomkonfrontasjon kommer helt og holdent an på avgjørelsene og oppførselen til USA. Dersom USA fornærmer vår godvilje eller klamrer seg til ulovlige og skandaløse handlinger, så vil jeg foreslå for vårt lederskap at de revurderer toppmøtet mellom Nord-Korea og USA, sier Choe.

Da Nord-Korea nylig truet med å avlyse toppmøtet ble det begynner med at USA og Sør-Korea nylig satt i gang en ny felles militærøvelse.

Samtidig har nordkoreanerne reagert svært negativt på at Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, ved flere anledninger har tatt til orde for en «Libya-modell» når det gjelder Nord-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer