Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea har skutt ny rakett ut i Japanhavet

Har testet ny ballistisk missil, ifølge nyhetsbyrå.

SLAPP DETTE MISSILBILDET PÅ MANDAG:  Her viser den nordkoreanske hæren en missil til Kim Jong-un. Bildet ble sluppet på mandag, samme dag som Kim jong-Un varslet at han ville prøveskyte flere raketter. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / KCNA / KNS
SLAPP DETTE MISSILBILDET PÅ MANDAG: Her viser den nordkoreanske hæren en missil til Kim Jong-un. Bildet ble sluppet på mandag, samme dag som Kim jong-Un varslet at han ville prøveskyte flere raketter. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / KCNA / KNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har Nord-Korea skutt en ballistisk missil i Japanhavet.

Kim Jong-un varslet mandag at landet ville gjennomføre nye tester av ballistiske missiler med kjernefysiske stridshoder. Og nå har det skjedd.

Ifølge det sørkoreanske millitæret skal det være snakk om en Rodong-missil som gikk 800 kilometer ut fra kysten før den falt i havet. Den ble skutt østover.

Truet med krig Kim Jong-uns uttalelse skal ha kommet under inspeksjonen av en simulert test av en ballistisk rakett. Senest mandag i forrige uke truet landet med forebyggende atomangrep mot Sør-Korea og USA, da disse startet en felles militærøvelse. Lørdag valgte Nord-Koreas lederskap å minne fienden på truslene atter en gang.

Nord-Korea har rett til å gripe inn hvis det foreligger tegn på at soldater i øvelsen forsøker å invadere Nord-Korea, heter det i en melding fra Nord-Koreas hær.

- Vi skal svare på øvelsen med å frigjøre hele Sør-Korea inkludert Seoul med en lynkrig med stor presisjon, opplyste Nord-Koreas forsvarsdepartement i en uttalelse lørdag, gjengitt av landets statlige nyhetsbyrå Yonhap

Skjerpet sanksjoner Barack Obama varslet i går at USA vil skjerper sanksjonene mot Nord-Korea på grunn av av landets atomprøvesprengning og rakettester de siste månedene.

- USA og verdenssamfunnet godtar ikke Nord-Koreas ulovlige kjernefysiske- og ballistiske rakettaktiviteter, og vi vil fortsatt gjøre det kostbart for dem helt til de etterlever sine internasjonale forpliktelser, sa talsmann for Det hvite hus, Josh Earnest.

Obama varslet i et dekret «robuste nye sanksjoner» mot Nord-Korea.

(NTB)

Hele Norges coronakart