RAKETTOPPSKYTNING: Kim Jong Un og Nord-Korea har skutt opp tre nye raketter. Foto: AP Photo / Wong Maye-E, File / NTB scanpix
RAKETTOPPSKYTNING: Kim Jong Un og Nord-Korea har skutt opp tre nye raketter. Foto: AP Photo / Wong Maye-E, File / NTB scanpixVis mer

Nord-Korea har skutt opp tre raketter

USA fordømmer oppskytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har skutt opp tre ballistiske missiler, ifølge det sørkoreanske forsvaret. USA fordømmer oppskytingen.

Sør-Korea sendte ut melding om oppskytingen tidlig tirsdag morgen, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Rakettene skal ha blitt skutt opp nord i landet og fløy 500-600 kilometer ut over Japanhavet. Det skal være snakk om modifiserte utgaver av aldrende russiske Scud-raketter med en rekkevidde på opptil 600 kilometer. Det er langt nok til at de kan nå mål i hele Sør-Korea.

Regimet i nord varslet nylig at det ville gå til «fysisk handling» etter at USA og Sør-Korea nylig gjorde det kjent at det amerikanske rakettforsvarssystemet THAAD skal utplasseres i Sør-Korea.

– Vi fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas nylige prøveoppskyting, som er i strid med resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd, som uttrykkelig forbyr Nord-Korea å bruke ballistisk raketteknologi, sier talsmann Gary Ross i det amerikanske forsvarsdepartementet. Han sier USA vil ta opp sin bekymring i FN og bidra til at Nord-Korea stilles til ansvar for sine handlinger. Tross FN-forbudet fortsetter landet å gjennomføre prøveoppskytinger flere ganger i året.

(NTB)