- Nord-Korea har tre atombomber

Den pakistanske atombombens «far», Abdul Qadeer Khan, hevder han så atombombene for fem år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Khan har fortalt dette i avhør, og hans beretning er i samsvar med anslag som den amerikanske etterretningstjenesten CIA tidligere har gjort, skriver avisen The New York Times. Amerikanske tjenestemenn sier likevel at de ikke kjenner Khans evne til å skille en virkelig atombombe fra en falsk.

USAs visepresident Richard Cheney vil ventelig drøfte rapporten om avhørene med Khan i et møte med kinesiske ledere i dag, skriver avisen.

Under et besøk i Nord-Korea i 1999 ble Khan tatt med til et hemmelig, underjordiske produksjonsanlegg for atomvåpen. Der skal han ha sett det han beskrev som atomvåpen. Hvis Khans beretning er sann, er han den første utlending som har sett nordkoreanske atomvåpen.

Nyheten om hva Khan så under sitt besøk i Nord-Korea er kommet ut fordi Pakistan har orientert land som befinner seg innen rekkevidde av de nordkoreanske atomvåpnene.

(NTB-Reuters-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer